COACHING VOOR HOOGBEGAAFDE JONGEREN.

lijntje2

Als hoogbegaafde ben je een snelle denker

Je denkt vanuit het overzicht, het grote plaatje eerst, dan pas de details. Je bent diep geïnteresseerd in bepaalde vakgebieden, maar dat is vaak niet wat je op school krijgt. Of het is te makkelijk en je verveelt je. Je bent ook vaak creatief, gevoelig en hebt een groot rechtvaardigheidsgevoel. Vrienden maken is niet altijd makkelijk. Je voelt je gewoon ‘anders’.

Je loopt vast

Je hebt je daardoor misschien wel aangepast aan de ‘norm’, maar daardoor verlies je ook jezelf. Het is frustrerend dat anderen je maar niet begrijpen of misschien begrijp je jezelf wel niet helemaal (meer). Veel hoogbegaafden zoeken hulp bij de GGZ, maar voelen zich niet begrepen. Op een gegeven moment voelt het uitzichtloos en voel je dat je vastloopt op school of in je studie.

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf mag zijn?

Dat je je (weer) gelukkig voelt? In mijn praktijk komen veel hoogbegaafde jongeren die hun plek zoeken op school, in hun studie of die zichzelf weer willen terugvinden.

Mijn aanpak

Ik  ga met jou op zoek naar wie je werkelijk van binnen bent, waar je energie van gaat stromen, naar datgene dat jou zingeving en voldoening geeft. Het resultaat van een traject bij mij is dat je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je jezelf kunt zijn en je leert veerkrachtig te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Praktische vaardigheden

Daarnaast kijken we ook naar praktische zaken waar je tegenaan loopt. Misschien heb je niet echt geleerd hoe je moest leren (gewoonweg omdat je het altijd meteen begreep) en heb je geen idee hoe je het nu moet aanpakken.  Of vind je het moeilijk om door te zetten als je het even niet meer begrijpt. Of je hebt last van faalangst gekregen. Ook hiermee gaan we allemaal aan de slag.

Tarieven

Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is kosteloos. Hierin brengen we in beeld wat je vraag of probleem is. Ook vertel ik je dan meer over mijn werkwijze. Aan het eind van het gesprek kan ik je een indicatie geven van het aantal gesprekken. Je hoeft overigens geen intelligentietest gedaan te hebben om bij mij te komen.

Onderstaande prijzen geven een indicatie. Iedere offerte die ik maak is maatwerk, gebaseerd op de doelstellingen die we bespreken in het intakegesprek.

Uurtarieven individuele coaching:

Als je het als particulier zelf betaalt: € 90,- incl. btw

Als je een zzp’er bent: € 90,- excl. btw

Als de werkgever de opdrachtgever is: € 135,- excl. btw

Graziella Ricagnoli

POSITIEF PSYCHOLOOG.

lijntje2

Als specialist hoogbegaafdheid en positief psycholoog help ik jongeren en volwassenen om een gelukkig leven te leiden. Een leven waarin ze weten wie ze zijn en wat ze willen. Een leven waarin ze met energie naar school of naar hun werk gaan.

In mijn praktijk Vie+ gaan we samen op zoek naar wie je bent en wat je wilt, waar je sterke kanten liggen, waar je energie van krijgt, hoe je meer in balans kunt komen, waarom het niet lukt om carrière te maken of waarom prestaties tegenvallen op school. Het resultaat van een coachtraject bij mij is dat je eindelijk voelt wie je werkelijk bent en welke richting je op wilt. Je hebt ontdekt wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je gelukkig bent en je leert weerbaarder te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Daarnaast doe ik onderzoek naar geluk. Ik geef hierover trainingen, lezingen en workshops. Anderen beschrijven mij als inlevend, oprecht en warm. Ik zet mij met veel passie in voor een wereld waarin mensen een gelukkig en betekenisvol leven leiden.

LAATSTE NIEUWS.

lijntje2

WAT CLIENTEN ZEGGEN.

lijntje2
  • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

    Helen (50)
  • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

    Marleen (39)

Vie+is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

nobco-logo-voor-website
ECHA
IPPA