COACHING HOOGBEGAAFDE VOLWASSENEN.

lijntje2

Graziella is een rustig en aangenaam persoon om je diepste zielenroerselen mee te delen. Ze denkt goed met je mee en zet je aan het denken over je eigen weg. Over je beslissingen, maar ook over de dingen die je beter zou kunnen doen en de dingen die je beter niet zou kunnen doen. Tegelijk laat ze de regie volledig bij jou.

Loop je (al jaren) rond met het idee dat je ‘anders’ bent? Erger je je vaak aan collega’s of leidinggevenden? Gaat het allemaal erg traag? Heb je genoeg van de ‘politiek’ op de werkvloer?

Of je ervaart een gebrek aan focus. Een leuke opdracht wordt steeds groter en op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Misschien voel je juist de behoefte om diepere gesprekken te voeren, maar lukt het niet om te levellen met collega’s. Je voelt je niet begrepen.

Hoogbegaafdheid is een manier van zijn

Hoogbegaafdheid is een andere manier van denken en een andere manier van zijn. Als hoogbegaafde ben je een snelle denker. Je denkt vanuit het overzicht, het grote plaatje eerst. Je bent vaak ook autonoom, creatief, gevoelig en veel hoogbegaafden hebben een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Dat zijn prachtige eigenschappen, maar op de werkvloer (en soms ook thuis) kan dat botsen.

Als je continu tegen dezelfde problemen blijft aanlopen, dan kan het goed zijn om daar eens samen naar te kijken. Coaching vanuit de positieve psychologie kan je helpen om (meer) inzicht te krijgen in jezelf en in hoe je op een voor jou prettigere manier kunt functioneren.

Mijn aanpak

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf mag zijn? Dat je je (weer) gelukkig voelt? In mijn praktijk komen veel hoogbegaafden die hun plek zoeken in de maatschappij of zichzelf weer willen terugvinden.

 

Hoogbegaafheid als vertrekpunt in coaching

Met hoogbegaafdheid als vertrekpunt, ga ik met jou op zoek naar wie je werkelijk van binnen bent, waar je energie van gaat stromen, naar datgene dat jou zingeving en voldoening geeft. Het resultaat van een traject bij mij is dat je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je jezelf kunt zijn, gelukkig bent en je leert optimistisch en veerkrachtig te zijn op de momenten dat het tegenzit. Daarnaast kijken we ook naar de alledaagse praktische problemen die je thuis of op het werk ondervindt.

 

Het gaat om meer dan alleen intelligentie of talent

Ik combineer mijn kennis van hoogbegaafdheid met inzichten uit de positieve psychologie. In de loop der jaren zag ik dat er bij hoogbegaafden veel nadruk wordt gelegd op alleen talentontwikkeling. Ik vind dat een eenzijdige benadering. Hoogbegaafdheid is niet alleen een unieke manier van denken, maar ook een unieke manier van zijn. In mijn aanpak staat daarom de gehele persoon centraal.

Tarieven

Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is kosteloos. Hierin brengen we in beeld wat je vraag of probleem is. Ook vertel ik je dan meer over mijn werkwijze. Aan het eind van het gesprek kan ik je een indicatie geven van het aantal gesprekken. Je hoeft overigens geen intelligentieonderzoek gedaan te hebben om bij mij te komen.

Onderstaande prijzen geven een indicatie. Iedere offerte die ik maak is maatwerk, gebaseerd op de doelstellingen die we bespreken in het intakegesprek.

Uurtarieven individuele coaching:

Als je het als particulier zelf betaalt: € 90,- incl. btw

Als je een zzp’er bent: € 90,- excl. btw

Als de werkgever de opdrachtgever is: € 135,- excl. btw

Graziella Ricagnoli

SPECIALIST HOOGBEGAAFDHEID.

lijntje2

Als positief psycholoog, coach en specialist hoogbegaafdheid help ik jongeren en volwassenen om een gelukkig leven te leiden. Een leven waarin ze weten wie ze zijn en wat ze willen. Een leven waarin ze met energie naar school of naar hun werk gaan.

In mijn praktijk Vie+ gaan we samen op zoek naar wie je bent en wat je wilt, waar je sterke kanten liggen, waar je energie van krijgt, hoe je meer in balans kunt komen, waarom het niet lukt om carrière te maken of waarom prestaties tegenvallen op school. Het resultaat van een coachtraject bij mij is dat je eindelijk voelt wie je werkelijk bent en welke richting je op wilt. Je hebt ontdekt wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je gelukkig bent en je leert weerbaarder te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Daarnaast doe ik onderzoek naar geluk. Ik geef hierover trainingen, lezingen en workshops. Anderen beschrijven mij als inlevend, oprecht en warm. Ik zet mij met veel passie in voor een wereld waarin mensen een gelukkig en betekenisvol leven leiden.

LAATSTE NIEUWS.

lijntje2

WAT CLIENTEN ZEGGEN.

lijntje2
  • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

    Helen (50)
  • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

    Marleen (39)

Vie+is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

nobco-logo-voor-website
ECHA
IPPA