COACHING.

lijntje2

Denk je regelmatig: Wie ben ik en wat wil ik?

Wil je meer in balans komen?

Denk je dat je een burn-out hebt?

Heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent?

Voel je je op je werk en/of thuis niet goed begrepen?

Lukt het maar niet om carrière te maken, terwijl je toch echt goed bent in wat je doet?

Wil je niet alleen weten waar je goed in bent, maar ook waar je energie van krijgt?

Heb je regelmatig het: ‘Is dit het nou’-gevoel?

 

Coaching

Vaak lopen we erg lang met deze vragen en gevoelens rond. We gaan maar door. We staan voor iedereen klaar, maar niet voor onszelf.

Door coaching kan je even op adem komen. Stilstand kan al een hele vooruitgang zijn. Je staat bewust stil bij jezelf en bij het leven. Coachingsgesprekken kunnen je helpen om (meer) inzicht te krijgen in jezelf, in hoe je functioneert en wat je nou echt voelt. Soms spelen er namelijk zaken waar je je niet eens van bewust was. Als je iedere keer in dezelfde vicieuze cirkel terecht komt, is het moeilijk om de uitweg nog te zien. Dan kan het helpen als iemand spiegelt, zachtjes confronteert en met je meeloopt.

Door mijn opleidingen tot allround coach en tot positief psycholoog, zoek ik de aanpak die het beste bij jou past. Dat hoeft dus niet per se een heel traject Positieve Psychologie te zijn, maar het kan wel. Iedere cliënt en iedere vraag is anders en daar stem ik mijn aanpak op af.

Contact

Voel je welkom om contact met me op te nemen voor een vrijblijvende telefonische kennismaking. Hierin bespreken we wat je vraag is en kan ik je meer vertellen over wat Vie+ te bieden heeft.

Graziella Ricagnoli oprichter van Vie+

POSITIEF PSYCHOLOOG.

lijntje2

Als positief psycholoog, coach en specialist hoogbegaafdheid help ik jongeren en volwassenen om een gelukkig leven te leiden. Een leven waarin ze weten wie ze zijn en wat ze willen. Een leven waarin ze met energie naar school of naar hun werk gaan.

In mijn praktijk Vie+ gaan we samen op zoek naar wie je bent en wat je wilt, waar je sterke kanten liggen, waar je energie van krijgt, hoe je meer in balans kunt komen, waarom het niet lukt om carrière te maken of waarom prestaties tegenvallen op school. Het resultaat van een coachtraject bij mij is dat je eindelijk voelt wie je werkelijk bent en welke richting je op wilt. Je hebt ontdekt wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je gelukkig bent en je leert weerbaarder te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Daarnaast doe ik onderzoek naar geluk. Ik geef hierover trainingen, lezingen en workshops. Anderen beschrijven mij als inlevend, oprecht en warm. Ik zet mij met veel passie in voor een wereld waarin mensen een gelukkig en betekenisvol leven leiden.

LAATSTE NIEUWS.

lijntje2

WAT CLIENTEN ZEGGEN.

lijntje2
  • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

    Helen (50)
  • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

    Marleen (39)

INFORMATIE.

lijntje2
werkwijze

WERKWIJZE

De positieve psychologie heeft mensen veel te bieden. Het besteedt veel aandacht aan optimisme, flow, veerkracht en zingeving en gaat er daarnaast vanuit dat ieder mens eigenschappen heeft die energie geven en eigenschappen die energie kosten. We zijn al snel geneigd om te willen oplossen wat niet goed gaat. Maar dat is vaak een moeizaam proces dat veel energie kost. Binnen Vie+ hanteer ik een andere aanpak.

ionut-coman-photographer-302139-unsplash

POSITIEVE PSYCHOLOGIE

Positieve psychologie is eigenlijk al heel oud. Aristoteles hield zich al bezig met vragen over geluk. Als stroming binnen de psychologie ontstond het rond het jaar 2000 toen de voorzitter van de American Psychology Association, Martin Seligman, opmerkte dat psychologen zich voornamelijk richten op de behandeling van psychische ziekten en het onderzoek naar de oorzaak ervan.

stephen-walker-572414-unsplash

TARIEVEN

Vie+ wil een verschil maken in het leven van mensen. Ik bied coachingstrajecten, trainingen en workshops op het terrein van positieve psychologie en/of hoogbegaafdheid. Deze zijn altijd op maat gemaakt, omdat ieder mens en iedere organisatie uniek is.

Vie+ is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

nobco-logo-voor-website
ECHA
IPPA