COACHING.

lijntje2

Worstel je met vragen als:

 • Hoe toon ik meer leiderschap?
 • Hoe kan ik mijn volledige potentieel realiseren, zodat er echt uitkomt wat erin zit?
 • Hoe kan ik meer betekenis vinden in mijn werk?
 • Hoe kan ik mijn motivatie vergroten?
 • Hoe blijf ik overeind in tijden van stress en bij tegenslagen?
 • Hoe kan ik meer successen behalen?

Coaching vanuit de positieve psychologie

In een coachingstraject leer je hoe je (veelal vanuit de positieve psychologie) zelf je impact kunt vergroten op je werk. Of thuis. Het resultaat van een traject bij mij is dat je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je jezelf kunt zijn en je leert optimistisch en veerkrachtig te zijn op de momenten dat het tegenzit. Je leert met andere woorden werken en leven op een manier die bij je past en waar jij dus ook gelukkig van wordt.

Mijn aanpak

Door mijn opleidingen tot allround coach en tot positief psycholoog, zoek ik de aanpak die het beste bij jou past. Dat hoeft dus niet per se een heel traject Positieve Psychologie te zijn, maar het kan wel. Iedere cliënt en iedere vraag is anders en daar stem ik mijn aanpak op af.

Tarieven

Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is kosteloos. Hierin brengen we in beeld wat je vraag of probleem is. Ook vertel ik je dan meer over mijn werkwijze. Aan het eind van het gesprek kan ik je een indicatie geven van het aantal gesprekken.

Onderstaande prijzen geven een indicatie. Iedere offerte die ik maak is maatwerk, gebaseerd op de doelstellingen die we bespreken in het intakegesprek.

Uurtarieven individuele coaching:

Als je het als particulier zelf betaalt: € 90,- incl. btw

Als je een zzp’er bent: € 90,- excl. btw

Als de werkgever de opdrachtgever is: € 135,- excl. btw

Graziella Ricagnoli

POSITIEF PSYCHOLOOG.

lijntje2

Als positief psycholoog, coach en specialist hoogbegaafdheid help ik jongeren en volwassenen om een gelukkig leven te leiden. Een leven waarin ze weten wie ze zijn en wat ze willen. Een leven waarin ze met energie naar school of naar hun werk gaan.

In mijn praktijk Vie+ gaan we samen op zoek naar wie je bent en wat je wilt, waar je sterke kanten liggen, waar je energie van krijgt, hoe je meer in balans kunt komen, waarom het niet lukt om carrière te maken of waarom prestaties tegenvallen op school. Het resultaat van een coachtraject bij mij is dat je eindelijk voelt wie je werkelijk bent en welke richting je op wilt. Je hebt ontdekt wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je gelukkig bent en je leert weerbaarder te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Daarnaast doe ik onderzoek naar geluk. Ik geef hierover trainingen, lezingen en workshops. Anderen beschrijven mij als inlevend, oprecht en warm. Ik zet mij met veel passie in voor een wereld waarin mensen een gelukkig en betekenisvol leven leiden.

LAATSTE NIEUWS.

lijntje2

WAT CLIENTEN ZEGGEN.

lijntje2
 • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

  Helen (50)
 • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

  Marleen (39)

INFORMATIE.

lijntje2
werkwijze

WERKWIJZE

De positieve psychologie heeft mensen veel te bieden. Het besteedt veel aandacht aan optimisme, flow, veerkracht en zingeving en gaat er daarnaast vanuit dat ieder mens eigenschappen heeft die energie geven en eigenschappen die energie kosten. We zijn al snel geneigd om te willen oplossen wat niet goed gaat. Maar dat is vaak een moeizaam proces dat veel energie kost. Binnen Vie+ hanteer ik een andere aanpak.

Coaching voor Volwassenen

POSITIEVE PSYCHOLOGIE

Positieve psychologie is eigenlijk al heel oud. Aristoteles hield zich al bezig met vragen over geluk. Als stroming binnen de psychologie ontstond het rond het jaar 2000 toen de voorzitter van de American Psychology Association, Martin Seligman, opmerkte dat psychologen zich voornamelijk richten op de behandeling van psychische ziekten en het onderzoek naar de oorzaak ervan.

Coaching voor Volwassenen

TARIEVEN

Vie+ wil een verschil maken in het leven van mensen. Ik bied coachingstrajecten, trainingen en workshops op het terrein van positieve psychologie en/of hoogbegaafdheid. Deze zijn altijd op maat gemaakt, omdat ieder mens en iedere organisatie uniek is.

Vie+ is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

nobco-logo-voor-website
ECHA
IPPA