COACHING.

lijntje2

Hoe kan ik de barrières die me tegenhouden doorbreken?

Hoe kan ik in beweging komen?

Hoe kan ik dichtbij mezelf blijven?

Hoe kan ik mezelf leren begrijpen?

Hoe kan ik positiever in het leven staan?

Hoe kan ik leven vanuit mijn hart?

Hoe kan ik voorkomen dat ik (weer) in een burn-out terecht kom?

Ik voel me anders dan anderen. Hoe vind ik mijn plek in de maatschappij, in de wereld?

Hoe maak ik van mijn hoogbegaafdheid een kracht?

lijntje2

Dit is een greep uit de vragen waarover ik al honderden gesprekken heb gevoerd met hoogbegaafde volwassenen. Zij lopen vaak tegen specifieke problemen aan. Problemen op het werk, het gevoel ‘anders’ te zijn, de lat hoog leggen voor jezelf (maar niet voor anderen), kritisch zijn, verveling (bore-out), een hoofd dat nooit stopt met denken en een lijf dat niet stopt met voelen, vragen over de zin van het leven. Misschien herken jij dit ook wel.

Aangepast aan de verwachtingen van anderen

Of je hebt jezelf zo aangepast aan de wensen van je omgeving, dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Dat gebeurt vaak al op hele jonge leeftijd. Het is niet raar en het ligt ook niet aan jou. Maar je hebt er wel veel last van. Vaak komt er een moment in je leven dat je voelt dat het niet meer lekker loopt. Er is weinig energie meer en de energie die er nog is, gaat op aan anderen.

Veel mensen begrijpen het ook niet echt. Door continu tegen een muur van onbegrip aan te lopen, kun je opgebrand en gedesillusioneerd raken. Veel hoogbegaafden kloppen tevergeefs aan bij de GGZ, maar reguliere psychologen en coaches zijn vaak niet bekend met hoogbegaafdheid en kunnen de issues waar hoogbegaafden mee worstelen zelfs verergeren.

Maar het kan echt. Een leven leiden vanuit wie jij bent en vanuit wat jij wilt en nodig hebt. Hoogbegaafdheid heeft heel veel mooie eigenschappen. Al kijk je er nu misschien niet altijd zo naar.

Zo help ik je

Ik geloof alleen in maatwerk. Bij mij krijg je een traject aangeboden dat volledig op jou is afgestemd met interventies vanuit de positieve psychologie, vanuit coaching en vanuit de recente inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek naar hoogbegaafdheid.

Ik help jou om weer voluit te leven. Maak hieronder een afspraak met me.

Vie+ is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

NOBCO
ECHA
IPPA
Stichting Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid