COACHING.

lijntje2
Graziella Ricagnoli

Hoe kan ik weer in verbinding staan met mezelf?
Hoe kan ik leven vanuit mijn hart?
Hoe kan ik weer floreren?
Hoe kan ik voorkomen dat ik (weer) in een burn-out terecht kom?
Ik ben altijd zo moe, hoe kan ik daar beter mee omgaan?
Ik voel me anders dan anderen. Hoe vind ik mijn plek in de maatschappij, in de wereld?
Wat kan ik doen tegen piekeren?
Wat kan ik doen tegen mijn uitstelgedrag?
Hoe maak ik van mijn hoogsensitiviteit en/of hoogbegaafdheid een kracht?
Hoe zet ik mijn sterke kanten in?

Dit is een greep uit de vele vragen waar ik mijn cli├źnten in begeleid. Vaak duurt het een tijd om de stap naar een coach of psycholoog te zetten en lopen we erg lang met deze vragen en gevoelens rond. In de dagelijkse hectiek rennen we onszelf voorbij en zetten we onszelf vaak op de laatste plek.

lijntje2

Zo help ik je

Ik help je om bewust stil te staan bij jezelf en bij je leven. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf, in hoe je functioneert, wat je wilt en wat bij je past. Ik help je om (weer) de persoon te worden die je het allerliefste wilt zijn, met al je kwaliteiten en je mindere eigenschappen.

Ik ondersteun je bij het vinden van je antwoorden vanuit coaching en vanuit de positieve psychologie. Waar coaching je veel inzichten brengt en terugkijkt op het verleden, helpt de positieve psychologie om meer te leven vanuit het nu, vanuit dankbaarheid, optimisme en flow. Positieve psychologie legt ook de basis voor een veerkrachtige toekomst, omdat het leven nu eenmaal vol verassingen en uitdagingen zit. Coaching en positieve psychologie vullen elkaar zo mooi aan.

Ook als je (vermoedelijk) hoogbegaafd bent, kun je ook bij mij terecht. Ik heb een gedegen wetenschappelijke opleiding tot ECHA-specialist Hoogbegaafdheid. Al veel (vermoedelijk) hoogbegaafden vonden hun weg naar mijn praktijk.

lijntje2

Contact

Voel je welkom om in mijn agenda een afspraak te plannen voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Ik ontmoet je graag.

graziella
Graziella Ricagnoli

POSITIEF PSYCHOLOOG.

lijntje2

Ik ben hier om jou te helpen. Ik geloof dat deze tijd vraagt om mensen die hun plek willen innemen. Mensen die het mooiste uit zichzelf, uit de mensen om hen heen en uit anderen willen halen.

Door mijn manier van coachen en door mijn kennis te delen, wil ik het verschil maken. Ik wil je helpen de persoon te worden, misschien zelfs eerst nog te ontmoeten, die je het liefste wilt zijn.

Ik geloof dat als we meer authentiek zijn en onze sterke eigenschappen en talenten op buitengewone wijze inzetten, we een wereld achter kunnen laten die beter, mooier en schoner is.

Ik help je om bewust stil te staan bij jezelf en bij je leven, zodat je inzicht krijgt in jezelf, in hoe je functioneert, wat je wilt en wat bij je past. Ik help je om (weer) de persoon te worden die je het allerliefste wilt zijn, met al je kwaliteiten en je minder sterke eigenschappen.

Een coachingstraject is een uniek en intensief traject. Je kunt het zien als een reis. Een reis die alleen jij kan maken. Perfect op jou afgestemd. Op sommige dagen regent het en op andere dagen schijnt de zon. Maar aan het eind van de reis ben je veel inzichten, wijsheid en veel kennis rijker. Aan het eind van je reis ben je een ander mens.

INSPIRATIE.

lijntje2

WAT CLIENTEN ZEGGEN.

lijntje2
  • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

    Helen (50)
  • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

    Marleen (39)

Vie+ is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

NOBCO
ECHA
IPPA
Stichting Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid