HULP BIJ FAALANGST.

lijntje2

Leren fouten maken en doorzetten hoort bij leren en bij het leven. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt last hebben van negatieve gevoelens en gedachten. Gedachten als:  “Als ik het fout doe, vindt iedereen mij dom.”, “Ik ben niet goed genoeg.” of “Het lukt me nooit.” 

Faalangst

Faalangst is niets anders dan dat je bang bent om iets verkeerd te doen. Je ervaart het vooral als je iets moet doen dat je moeilijk vindt, maar het wel heel graag héél goed wilt doen. Je gedachten lijken niet meer te stoppen en je kunt alleen nog maar aan dat ene spannende ding denken. Zo erg dat het je dagelijks functioneren in de weg zit.

Vicieuze cirkel

Op den duur wordt het een vicieuze cirkel. Door de druk die je je zichzelf oplegt, wordt de stress groter en neemt het zelfvertrouwen af. De volgende keer is de faalangst weer wat groter.

Door faalangst kan je erg gaan twijfelen aan jezelf, kun je moedeloos worden en nieuwe uitdagingen uit de weg gaan. Ook als zo’n uitdaging iets alledaags is als het houden van een presentatie, leren van huiswerk, sporten of het maken van nieuwe vrienden. Faalangst kan bij iedereen voorkomen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er last van hebben. 

Aanpak

Aan faalangst kun je gelukkig iets doen. De manier waarop je denkt over jezelf en je mogelijkheden, wordt ook je ‘mindset’ genoemd. Een vaste mindset zorgt ervoor dat je kan vastlopen, omdat je (diep van binnen) niet gelooft dat je ergens beter in kunt worden. Een groeimindset daarentegen zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent en leert doorzetten wanneer het moeilijk is of tegenzit.

In individuele coachingssessies werken we in 10 weken aan een groeimidset. Ik gebruik hiervoor een bewezen effectieve methode. Hierdoor ontwikkel je een groeimindset, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt, je minder piekert en je weet je hoe je lastige (leer)situaties kunt aangaan zonder in paniek te raken. Ook ouders krijgen handvatten hoe zij hierbij kunnen helpen. 

Kosten

Het 10-weekse individuele coachingstraject kost €375,-. Het werkboek zit hierin inbegrepen. Een coachingssessie duurt 60 minuten. 

Voor wie?

Deze methode is vooral geschikt voor kinderen en jongeren van ongeveer 8 tot 16 jaar. Ben je ouder dan 16, neem dan contact met me op voor een aangepast programma.

Contact

Neem vrijblijvend contact met me op als je meer informatie wilt of direct een afspraak wilt maken voor een intakegesprek. 

Graziella Ricagnoli oprichter van Vie+

SPECIALIST HOOGBEGAAFDHEID &
POSITIEF PSYCHOLOOG.

lijntje2

Als specialist hoogbegaafdheid en positief psycholoog help ik jongeren en volwassenen om een gelukkig leven te leiden. Een leven waarin ze weten wie ze zijn en wat ze willen. Een leven waarin ze met energie naar school of naar hun werk gaan.

In mijn praktijk Vie+ gaan we samen op zoek naar wie je bent en wat je wilt, waar je sterke kanten liggen, waar je energie van krijgt, hoe je meer in balans kunt komen, waarom het niet lukt om carrière te maken of waarom prestaties tegenvallen op school. Het resultaat van een coachtraject bij mij is dat je eindelijk voelt wie je werkelijk bent en welke richting je op wilt. Je hebt ontdekt wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je gelukkig bent en je leert weerbaarder te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Daarnaast doe ik onderzoek naar geluk. Ik geef hierover trainingen, lezingen en workshops. Anderen beschrijven mij als inlevend, oprecht en warm. Ik zet mij met veel passie in voor een wereld waarin mensen een gelukkig en betekenisvol leven leiden.

LAATSTE NIEUWS.

lijntje2

WAT CLIENTEN ZEGGEN.

lijntje2
  • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

    Helen (50)
  • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

    Marleen (39)

Vie+ is aangesloten bij onderstaande beroepsverenigingen

nobco-logo-voor-website
ECHA
IPPA