TRAINING HULP BIJ FAALANGST.

lijntje2

Haalde je altijd goede cijfers op school, maar de laatste tijd niet meer? Ben je vaak angstig? Heb je moeite met het maken van fouten en vind je daardoor ook ‘normale’ dingen steeds enger worden? Heb je woede-uitbarstingen tijdens het maken van je huiswerk of begin je er gewoon helemaal niet meer aan? Ben je (vermoedelijk) hoogbegaafd? Mogelijk heb je dan last van faalangst. 

Faalangst komt bij vaak voor bij hoogbegaafden. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er last van hebben. Leren fouten maken en doorzetten hoort bij leren en bij het leven. 

Veel hoogbegaafde kinderen leren deze vaardigheden niet goed aan, doordat op school de aangeboden lesstof (vaak) niet uitdagend genoeg is. Je leert dan geen fouten maken en niet om door te zetten als het moeilijk wordt. Op de middelbare school of de universiteit kun je dan vast lopen. Je denkt dat er iets mis met je is, omdat het niet meer zo makkelijk gaat als voorheen.  

Aanpak

Aan faalangst kun je gelukkig iets doen. In deze training gaan we tien weken met de faalangst aan de slag. Hiervoor gebruik ik een bewezen effective methode. Voorafgaand aan het traject plan ik een intakegesprek in met jou en je ouders. Na afloop volgt een evaluatiegesprek. 

Resultaat

Aan het eind van de training heb je meer zelfvertrouwen, maak je je minder zorgen en weet je hoe je lastige (leer)situaties kunt aangaan zonder in paniek te raken. 

Voor wie

Deze methode is geschikt voor kinderen en jongeren van 8-16 jaar. Ben je ouder dan 16 jaar en heb je last van faalangst? Dan heb je meer baat bij een aangepast traject. Neem hiervoor contact met me op. 

Kosten

De 10-weekse training kost € 475,- incl. btw. Het werkboek krijg je er gratis bij. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer een uur. 

Contact

Wil je meer informatie of een intakegesprek plannen? Neem dan gerust contact met me op.

Graziella Ricagnoli oprichter van Vie+

SPECIALIST HOOGBEGAAFDHEID &
POSITIEF PSYCHOLOOG.

lijntje2

Als specialist hoogbegaafdheid en positief psycholoog help ik jongeren en volwassenen om een gelukkig leven te leiden. Een leven waarin ze weten wie ze zijn en wat ze willen. Een leven waarin ze met energie naar school of naar hun werk gaan.

In mijn praktijk Vie+ gaan we samen op zoek naar wie je bent en wat je wilt, waar je sterke kanten liggen, waar je energie van krijgt, hoe je meer in balans kunt komen, waarom het niet lukt om carrière te maken of waarom prestaties tegenvallen op school. Het resultaat van een coachtraject bij mij is dat je eindelijk voelt wie je werkelijk bent en welke richting je op wilt. Je hebt ontdekt wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je gelukkig bent en je leert weerbaarder te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Daarnaast doe ik onderzoek naar geluk. Ik geef hierover trainingen, lezingen en workshops. Anderen beschrijven mij als inlevend, oprecht en warm. Ik zet mij met veel passie in voor een wereld waarin mensen een gelukkig en betekenisvol leven leiden.

LAATSTE NIEUWS.

lijntje2

WAT CLIENTEN ZEGGEN.

lijntje2
  • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

    Helen (50)
  • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

    Marleen (39)

Vie+ is aangesloten bij onderstaande beroepsverenigingen

nobco-logo-voor-website
ECHA
IPPA