Zo verbeter je de performance van je team

 In Leiderschap

Heb je weleens geprobeerd om ergens beter in te worden waar van nature niet je talent en je interesse lag? Zo heb ik nooit geleerd om goed te fietsen (ja, je leest het goed). Mijn Italiaanse vader vond dat allemaal maar gevaarlijk. Dus, ik fietste nooit. Ik werd met de auto gebracht, ging met de bus of ging lopen.

Aangemoedigd door mijn man en vrienden (die dat allemaal maar raar vonden), heb ik geprobeerd om mijn fiets-performances te verbeteren. Met hartkloppingen en zwetende handen stapte ik dan op mijn nieuwe fiets om naar mijn werk te gaan. Het ging net goed in het drukke Rotterdamse verkeer. Een paar maanden later moest zelfs mijn man (die me zo had aangemoedigd om ‘gewoon’ te leren fietsen) toch echt toegeven dat het levensgevaarlijk was.

Door te oefenen kan ik dus inmiddels wel iets beter fietsen. Op groene polderweggetjes zonder paaltjes midden op de weg (waarom staan die daar?!) en zonder ander verkeer, gaat het prima. Mijn zoons kijken me vaak meewarig aan. De Alpe d’Huez beklimmen zal er nooit inzitten.

Middelmatige prestaties

Wat ik met dit voorbeeld wil aangeven is dat het veel tijd en veel, heel veel energie kost om dingen te verbeteren waar je van nature niet zo goed in bent of die je niet zo interesseren.  Peter Drucker zegt het treffend in zijn boek Managing Oneself: “It takes far more energy to improve from incompetence to mediocrity than to improve from first-rate performance to excellence.”

Dit geldt niet alleen voor mijn fietsvaardigheden, maar het geldt ook op je werk en voor je team. Eindeloos je team proberen te verbeteren op punten waar mensen hun interesse of hun talent niet ligt, kost hen (en jou!) veel tijd, geld, energie en vaak ook hun gezondheid. En het levert middelmatige prestaties op. Sorry. Het is niet anders.

Waar is jouw team sterk in?

Beter is het daarom over te schakelen naar de strength-based approach. Deze aanpak richt zich op het maximaal inzetten van de sterke kanten van je team (en dus ook van jou). Het zegt daarbij niet dat je zwakheden moet negeren, maar dat je je inzet moet verschuiven. De focus ligt dan minder op wat je niet kunt en vooral op wat je wel kunt.  Een goede vuistregel daarbij is dat je net voldoende inspanning investeert in je zwakke punten om ze te compenseren, maar de meeste input gaat naar het opbouwen en inzetten van de sterke eigenschappen van je team.

Geen quick fix

Overschakelen naar een strength-based approach is geen quick fix. Het is een andere manier van kijken naar je team, van leidinggeven. Uit onderzoek van Gallup (pionier op het gebied van strength-based leidinggeven) bleek dat 61% van de werknemers zich meer betrokken voelde bij de organisatie als ze het gevoel hadden dat ze hun sterke eigenschappen dagelijks kwijt konden in hun werk. En werknemers die zich goed voelen op hun werk zijn productiever en minder vaak ziek. Betere resultaten, minder ziekteverzuim en dus meer werkgeluk (hoe afgezaagd dat ook klinkt).

Tips 

Ben je geïnteresseerd in deze aanpak? Train jezelf deze week dan eens om de sterke eigenschappen van jezelf en je medewerkers te zien. Dat kun je zo doen:

1. Breng (samen met je team) ieders sterke eigenschappen in kaart. Vergeet ook vooral jezelf niet.  Je kunt daarbij denken aan eigenschappen als: verantwoordelijkheid nemen, optimisme, oplossingsgerichtheid, creativiteit, emotionele intelligentie, doorzettingsvermogen, samenwerken etc. Er zijn diverse professionele testen hiervoor beschikbaar, maar in deze try-out volstaat het om er eerst eens over na te denken. Dat is al een belangrijke stap.

2. Bedenk hoe je de sterke eigenschappen van ieder teamlid (en dus ook van jezelf) zodanig in het werk kunt inzetten dat jullie er dagelijks meer gebruik van maken. Heeft Sylvia van nature veel doorzettingsvermogen, dan is zij wellicht degene dat een vastgelopen project weer vlot kan trekken. Is Arnoud creatief? Dan komt hij waarschijnlijk met een originele invalshoek voor een tender die jullie willen binnenhalen. Zo train je jezelf om de sterke eigenschappen van je team strategisch in te zetten.

QuickScan

Wil je weten hoe jouw team kan profiteren van de strength-based approach? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende QuickScan. Ik beloof je dat fietsen er geen onderdeel van zal zijn. 🙂

Nieuwste berichten

PLAATS EEN REACTIE