WAT ALS MIJN LEVEN ANDERS WAS GELOPEN?

 In Inspiratie

Die vraag heb ik mezelf weleens gesteld. Jij vast ook. Waar ik nu ben, begon 15 jaar geleden met een lach. Niet in de kroeg, maar in kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er werd daar namelijk nogal wat afgelachen. Hoe banaal dat ook klinkt.

Ik deed voor mijn scriptie onderzoek naar de functie van cabaretvoorstellingen in kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bleek nogal wat functies te hebben. De meest krachtige van allemaal was wel dat het opvoeren van cabaretvoorstellingen, humor dus eigenlijk, een teken van veerkracht is. Zelfs onder deze erbarmelijke omstandigheden.

Hoogbegaafdheidspecialist
Veerkracht. Het greep me en liet me 15 jaar niet meer los. Ik was zoekende, maar wist niet precies waarnaar. Die zoektocht leidde me naar verschillende functies in het bedrijfsleven, in de politiek, de Tweede Kamer, een eigen bedrijf. Ik deed uiteindelijk een opleiding tot hoogbegaafdheidspecialist. Ik had nooit kunnen vermoeden dat juist die opleiding het einde van mijn zoektocht zou betekenen. Ik werd erdoor geattendeerd op een vrij nieuw vakgebied binnen de psychologie: de positieve psychologie.

Positieve psychologie 
Veerkracht bleek onderdeel van de positieve psychologie. Ik stopte met mijn bedrijf en ging in Engeland de masteropleiding volgen tot Positief Psycholoog en bij De Baak een opleiding tot coach. Mijn zoektocht is geëindigd. Een zoektocht die startte met een lach onder erbarmelijke omstandigheden. Een lach die ook mijn leven heeft bepaald. Zoveel jaar later.

Vie+
Vandaag start ik officieel mijn praktijk Vie+, waar ik mensen help die vastlopen, die het ook even niet meer weten. We werken aan geluk en aan veerkracht. Ook hoogbegaafden zijn hier van harte welkom. Wat kan het leven toch bijzonder lopen.

Wil je weten hoe een positieve psychologie traject jou ook verder kan helpen? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende afspraak.

Recommended Posts