Wat heb jij nodig om je energie weer te laten stromen?

 In Inspiratie

Het komt misschien door de symboliek van nieuw leven, maar dit jaar voelt Pasen extra bijzonder. Het afgelopen jaar was een uitdaging. Een jaar geleden moest ik mijn praktijkruimte verlaten, omdat deze niet geventileerd kon worden volgens de richtlijnen van het RIVM. De vrees was dat het coronavirus zich via aerosolen zou kunnen verspreiden.

Er brak een jaar aan waarin ik me soms een coachende nomade voelde. Ik coachte eerst een tijdje thuis en stuurde dan alle gezinsleden het huis uit om de privacy van mijn cliënt te waarborgen. Maar na een tijdje werd dit lastig te combineren met het thuiswerken van mijn man en het schoolwerk van de jongens.

Ik ging op zoek naar een nieuwe ruimte en huurde per uur verschillende coachingsruimtes, wandelde al coachend door de natuur en ben zelfs in de boomgaard geweest van een cliënt. Ik kwam op veel plekken, maar was me nergens echt thuis.

Verliefd

Tot ik, nadat ik de wanhoop nabij was, een prachtige plek in Haarlem ontdekte. Een monumentaal pand, mooi gerenoveerd, compleet met hoge plafonds, prachtige houten vloeren, glas in lood en heel erg mooi ingericht. Ik was op slag verliefd.

Toen brak een nieuwe periode aan. Het voelt bijna als nieuwe leven. Ik nam mijn intrek op deze mooie locatie en ik voelde meteen dat het goed is. De energie stroomt weer en ik kan jullie weer fatsoenlijk ontvangen. Ik durf zelfs te beweren dat dit de mooiste praktijkruimtes zijn van Nederland (en ik heb er heel erg veel gezien).

De kamers zijn prachtig ingericht en de koffie is er zalig. Het bos zit er tegenover. Ook belangrijk, want ik leerde dit jaar dat sommige cliënten veel makkelijker bij hun gevoel kunnen als we soms gaan wandelen. Sowieso vind ik het heerlijk om na afloop van een lange dag weer op te laden in de natuur.

Wijze lessen

Toch heeft deze periode me ook veel wijze lessen en nieuwe mogelijheden gebracht. Ik ben de cliënten dankbaar die me zijn gevolgd het afgelopen jaar. Voor hen was het geen probleem om dan eens hier en dan eens daar af te spreken. Het laat maar weer eens zien hoe belangrijk een goede coachingsrelatie is tussen cliënt en coach.

En ik heb de mogelijkheid gekregen om mezelf te verbinden aan de Radboud Universiteit als gastdocent Hoogbegaafdheid & Positieve Psychologie. Ook ik had deze mooie plek anders nooit gevonden. Zo zie je maar dat meegaan op de stroom van het leven ook mooie dingen kan opleveren.  Dat is een wijze les geweest.

Wat heb jij nodig om je energie weer te laten stromen?

Kun jij al terugkijken op het afgelopen jaar of voel je je nog erg overweldigd? Dit is een moeilijke tijd waarin je goed voor jezelf moet zorgen. Als jij ook wilt weten wat je nodig hebt om weer de energie te laten stromen, aarzel dan niet om een vrijblijvende afspraak met me te maken. Ik heb alle randvoorwaarden gecreëerd om jou zo goed mogelijk te helpen. Ik kijk ernaar om je te ontmoeten.

Recommended Posts