WERKGELUK VOOR TEAMS.

lijntje2

Werkgeluk

Wil je weer met energie naar je werk?  Willen jullie inzicht in wat nu echt belangrijk is in je werk? Een antwoord op de vraag: “Waar doen we het allemaal voor?” Of wil je juist dat je collega’s elkaar meer gaan waarderen en zich meer met elkaar verbinden? Dan is deze training een aanrader.

Met plezier naar het werk

Gelukkige werknemers blijven langer bij de organisatie werken, zijn minder vaak ziek en proactiever. De training ‘Werkgeluk’  gaat daarom over werk en privé. Met behulp van de laatste wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie krijgen alle teamleden inzicht in hoe zij kunnen zorgen voor een betere balans tussen werk en privé.

Aanpak

In de training brengen we de sterke eigenschappen van het team in beeld via een methode uit de Positieve Psychologie. Mensen leren hun eigenschappen zo inzetten dat zij meer voldoening uit hun werk kunnen halen én elkaars sterke kanten gaan waarderen in plaats van zich te irriteren aan elkaars verbeterpunten.

Daarnaast besteden we aandacht aan een positief werkklimaat. Voor mensen is het belangrijk dat de sfeer op het werk veilig en positief is. Het is aangetoond dat mensen die optimistisch zijn, ook creatiever zijn. Hierdoor laten ze zich minder snel uit het veld slaan bij problemen, maar zoeken ze meer actief naar oplossingen.

Resultaat

Na de training weten jullie:

 • Hoe je kunt bouwen op elkaars sterke kanten;
 • Hoe je een positieve cultuur kunt creëren;
 • Hoe je op een positieve manier kunt samenwerken;
 • Hoe je in balans kunt komen tussen werk en privé;
 • Hoe je de volgende dag meteen met alles wat je geleerd hebt aan de slag kunt.

Waarom deze training?

 • Mensen die voldoening uit hun werk halen zijn minder vaak en minder lang ziek;
 • De training is positief. We kijken vooruit en bouwen voort op de zaken die wel goed gaan;
 • Mensen worden in een positieve mindset gebracht;
 • Je leert nieuwe vaardigheden en krijgt tools die je de volgende dag meteen kunt inzetten;
 • Het werkt niet alleen op het werk, maar ook thuis. Dat is dus meteen goed voor de work-life balans.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met me op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Graziella Ricagnoli

POSITIEF PSYCHOLOOG.

lijntje2

Als positief psycholoog, coach en specialist hoogbegaafdheid help ik jongeren en volwassenen om een gelukkig leven te leiden. Een leven waarin ze weten wie ze zijn en wat ze willen. Een leven waarin ze met energie naar school of naar hun werk gaan.

In mijn praktijk Vie+ gaan we samen op zoek naar wie je bent en wat je wilt, waar je sterke kanten liggen, waar je energie van krijgt, hoe je meer in balans kunt komen, waarom het niet lukt om carrière te maken of waarom prestaties tegenvallen op school. Het resultaat van een coachtraject bij mij is dat je eindelijk voelt wie je werkelijk bent en welke richting je op wilt. Je hebt ontdekt wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Je weet hoe je een leven kunt leiden waarin je gelukkig bent en je leert weerbaarder te zijn op de momenten dat het tegenzit.

Daarnaast doe ik onderzoek naar geluk. Ik geef hierover trainingen, lezingen en workshops. Anderen beschrijven mij als inlevend, oprecht en warm. Ik zet mij met veel passie in voor een wereld waarin mensen een gelukkig en betekenisvol leven leiden.

INSPIRATIE.

lijntje2

WAT CLIËNTEN ZEGGEN.

lijntje2
 • Ik voelde me vaak somber. Ik twijfelde aan mezelf. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde in het leven. De gesprekken met Graziella hebben me inzicht gegeven in mezelf en in wat ik echt belangrijk vind. Ik heb nu eindelijk mijn doel gevonden.

  Helen (50)
 • Ik voelde mij echt gehoord. Ik heb geleerd om me te richten op waar ik naartoe wil. Het hielp me daarbij om sommige situaties gewoon te oefenen. Ik zet nu voor het eerst na jaren twijfel concrete stappen naar een nieuwe toekomst.

  Marleen (39)

Vie+ is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

NOBCO
ECHA
IPPA
Stichting Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid